HIV-vírust, Ebolát, vörösvértestet vegyenek!
2008. március 09. írta: TLR4

HIV-vírust, Ebolát, vörösvértestet vegyenek!

Egy nagyon érdekes honlapra (www.giantmicrobes.com) hívták fel a figyelmemet valamelyik nap. Mégpedig itt rendelhetünk influenza vírust, Neisseria gonorrheae-t vagy éppen az AIDS kórokozóját plüssjáték formájában. De van itt néhány sejttípus is játékformájában megörökítve, így neuron, vörösvértest, fehérvérsejt, zsírsejt is.




















Az ötlet egyrészt humoros, eredeti és akár az oktatásban is felhasználható. Gondoljunk csak bele, hogy ma, amikor jobban szeretnek a gyerekek is vizuálisan látni mindent, mennyivel egyszerűbb  beszélni az AIDS-ről, ha plüssjáték formájában látja a kórokozót...Az árak olyan 7 és 15 dollár között mozognak.

(Amúgy személy szerint hiányolom a készletből a dendritikus sejteket.)




A bejegyzés trackback címe:

https://lightscience.blog.hu/api/trackback/id/tr27372648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wild 2008.03.09. 17:20:27

nekem mindig is az osteocytak voltak a kedvenceim. egesz eletukben egyedul vannak,bezarva, sotetben, es csak nyulvanyokon keresztul van valami kapcsolatuk a tobbi osteocytaval.. nekem egy olyan kene. esetleg egy giardia, az meg viccesen nez ki.

TLR4 2008.03.09. 17:30:10

Ja, a képekről annyit a barna az Ebola, a fehér a fehérvérsejt, a zöld a Chlamydia trachomatis, a piros a Salmonella typhi.

Az osteocyták is édesek. Ők is hiányoznak. De nekem a dendritikus sejtek a szívem csücske (már csak hivatalból is:D)

teisfiambluetooth 2008.03.09. 18:16:56

"Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!"

büdzsé 2008.03.09. 18:25:11

A céget csak ajánlani tudom, én már rendeltem tőlük egy Sore Throat bacit. Természetes a Magyar Kir. Posta hibájából az első rendelés nem érkezett meg, de voltak olyan rendesek és küldtek egy másodikat is (ingyen), ami 3 munkanap alatt itt volt Londonból. Küldtek mikroszkópos képet is az igazi baciról :)

Macska 2008.03.09. 20:34:57

Nekem egy Neuron kellene mert annyira aranyos!!!

TLR4 2008.03.09. 20:36:56

A neuron tényleg nagyon édi, lehet rendelek egyet én is:))))
süti beállítások módosítása